National Fitness Day: Healthy China MND in Action

O le aso 8 o Aokuso o le aso lea a Saina "National Fitness Day".Ua e faamalositino i le aso?

O le faavaeina o le National Fitness Day i le aso 8 o Aukuso, 2009, e le gata e valaau ai tagata uma ina ia o atu i le malae taalo, ae e faamanatu ai foi le faataunuuina o le miti o le Olimipeka o le selau tausaga a Saina.

O le “National Fitness Day” ua tupu a’e mai le amataga ma mai le atina’e i le malosi, e le gata ina fa’ailoa ai e le mamalu o le atunu’u le taua o le malosi, ae o le una’ia fo’i lea o le to’atele o tagata e aga’i i luma, ma e le mafaitaulia lana matafaioi.

28

O ta'aloga o lo'o tauaveina le miti o le manuia o le atunu'u ma le toe fa'afouina o le atunu'u.

Fa'atino le malosi o le atunu'u ma talia le soifua maloloina.O lo'o fa'alauiloa malosi e le MND ta'aloga fa'asaienisi ma o lo'o naunau i le fa'alauiloaina o le atina'eina o le malosi o le atunu'u ma le fa'ataunu'uina o le miti o le avea ma ta'aloga malosi.

29

E tusa ai ma le "National Fitness Plan (2021-2025)" na tuʻuina atu e le Fono a le Setete, e oʻo atu i le 2025, o le a sili atu le atoatoa o le tautua a le malo mo le malosi o le atunuʻu, ma o le a sili atu ona faigofie le malosi o tagata.O le aofa'i o tagata e masani ona auai i fa'amalositino o le a o'o atu i le 38.5%, ma o fale fa'amalositino lautele ma fa'alapotopotoga e 15 minute fa'amalositino o le a ufiufi atoa.

O lo'o fa'amanino atili le sapalai o nu'u, fa'amamafa le faufale fa'ata'atia, fa'amamafa le fa'amaopoopo ma tu'ufa'atasia le atina'e, ma o lo'o taumafai e fausia se tulaga maualuga o le tautua a le malo mo le malosi o le atunu'u.

30

O ta'aloga a le atunu'u ma le malosi o ni fa'ailoga o le aga'i i luma fa'ale-agafesootai.Mai le suiga o manatu ma masani a tupulaga talavou, e mafai ona iloa ai o tekinolosi e le gata o le faʻalauiloaina o taʻaloga faʻatauva, ae o loʻo avea foi ma auupega faʻapitoa mo le malosi o le atunuʻu.O le manatu o le “faamalositino o se fomaʻi lelei” o loo mauaa ma tupu aʻe i loto o tagata.

O le tuʻufaʻatasia o tekonolosi i totonu o taʻaloga taʻaloga ma le malosi o le atunuʻu e le gata e faʻaitiitia ai le lamatiaga o taʻaloga ae faʻafaigofie ai foʻi le faʻalauiloaina o taʻaloga.O tekinolosi foi e sili atu ona faafiafiaina, e faigofie ai ona pipii tagata i se taaloga.

31

Ina ia mafai ona tuʻuina atu i tagata faʻaoga se poto masani o le gaioiga faʻasaienisi, MND faʻaauau pea ona talepeina bottlenecks i le gaosiga o gaosiga, faʻaleleia le lelei o oloa e ala i le faʻafouina ma le faʻaleleia, molimau i le lumanaʻi ma oloa lelei, ma molimauina le atinaʻeina o le atinaʻe ma le lelei sili.

32


Taimi meli: Aukuso-14-2023